söndag 13 november 2011

Sjuk(!?)vården

Visste du att det årligen dör cirka 3000 patienter i Sverige. Okej tänker du nu, är de inte fler? Jo! Det är många fler som dör, men just dessa 3000 patienter jag skriver om dör av vårdrelaterade skador.

Vårdrelaterade skador = skador som är direkt vållade av vården. Tragikomiskt, men det betyder att risken att dö av ett sjukhusbesök i Sverige är cirka 7,5 gånger högre än att åka bil i samma land. Skratta eller gråta? That's the question.

Ponera följande: SAS har möte och ska gå igenom olycksstatistiken för föregående år. Man kommer fram till att 8 plan har störtat och 3000 passagerare har omkommit. Kommentarerna torde då inte bli "Starkt jobbat alla! I fjol var det endast 3000 personer som dog på grund av oss. Vi fortsätter som vanligt med våra turer och låter resenärerna kliva ombord, i tron om att de får en säker flygtur." Nej, 3000 döda passagerare per år skulle med all sannolikhet innebära slutet för SAS.

Till alla er som nu är rädda att åka bil. Livrädda för att flyga, hyperventilerar och dricker alkohol i två timmar på flygplatsen innan det är dags att kliva ombord, men som utan att blinka bokar en tid hos läkaren:

                                   DET ÄR DAGS ATT TÄNKA OM!


Kram ;-)

Inga kommentarer:

Bloggintresserade